Att studera hos oss!

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, grundades 1989 under namnet Högskolan i Karlskrona/Ronneby. Högskolan är en av landets yngsta högskolor och fortfarande under dynamisk utveckling. 1999 erhölls universitetsstatus inom teknik.

Idag finns 35 olika utbildningsprogram fördelade mellan orterna Karlskrona och Karlshamn inom områdena teknik, samhällsvetenskap, vårdvetenskap och humaniora. Totalt läser här cirka 6 000 registrerade studenter.

Programmet i Fysisk planering har sina lokaler i moderniserade kasernbyggnader på Campus Gräsvik strax norr om Karlskronas centrum. På Gräsvik finns över 2000 studenter varav 250 är blivande fysiska planerare. Studenterna har tillgång till ritsalar med arbetsbord samt datorsalar.

Karlskrona kommun har över 60 000 invånare och staden ligger mitt i Blekinges skärgård. Närheten till havet och det marina arvet är två av stadens många kvaliteér. Staden är sedan 1998 klassad som världsarv av UNESCO.

För studenter finns det gott om fritidsaktiviteter med ett brett föreningsutbud, en aktiv studentkår och ett rikt nöjesliv i stadens centrum.

Karlskrona

Redigera
Share Dela